Better Bread

Better Bread — Tipografika vidē

Informācija par dizaina darbu

Darba nosaukums EN: Better Bread — Environmental Typography
Apraksts – koncepts, mērķis, materiāli utt LV: Better Bread ir miniatūra bezglutēna maiznīca, kas apvieno tradicionālo beķereju šarmu ar modernisma dizainu. Interjera pamatā izmantotas atsauces no franču bulanžērijām un itāļu bresērijām, tapēc arī zīmola grafikas veidotas patiesi pret beķereju industriju un strādā tandēmā ar materiāliem, kas izmantoti interjerā. Ņemot vērā marmoru, koku un terakotu telpā, bija svarīgi arī grafikām piešķirt līdzvērtīgu taktīlo tēlu, tapēc izvēlēts strādāt ar tradicionālām skatlogu un izkārtņu noformējuma tehnikām. Katrs materiāls tapis kā individuāla vienība nevis sistēmas sastāvdaļa līdz ar to panākts telpas bagātīgums un autentisks dzīvīgums, vienlaikus testējot vizuālās identitātes pierasto formu.
Apraksts – koncepts, mērķis, materiāli utt. EN: Better Bread is a miniature gluten free bakery mixing the charm of traditional bakeries with modernist design. The core inspiration of the interior were French boulangeries and Italian brasseries so the main objective for the brand graphics was to feel authentic to the bakery industry and work in tandem with the handcrafted materials used in the interior. Considering the aesthetics of the marble, wood and terracotta present in the interior it was important to give branding the same tactile dimension. By working with traditional storefront signage and sign-painting techniques and approaching each design element as a singular entity rather than creating a united system richness and authentic liveliness of the space was achieved testing the accustomed form of brand identity at the same time.
Īsa informācija par darbu – planšete, digitāls darbs, fizisks darbs utt: Roku darināta tipografika vidē
Fotogrāfa vārds: Reinis Hofmanis, Madara Gritāne

Informācijas par autoru

Autors: Overpriced Design
Komanda: Eva Abduļina, Aigars Mamis