Ciekurs-01

Čiekurs

Informācija par dizaina darbu

Darba nosaukums EN: Pine Pavilion
Apraksts – koncepts, mērķis, materiāli utt LV: Vides objekts Čiekurs izvietots Jaundubultu skvērā, Jūrmalā. Tas veidots kā skulptūra – paviljons, kas reaģē uz apkārt esošo vidi un cilvēkiem. Čiekurs atspoguļo to ieskaujošos kokus, debesis, sauli no ārpuses un cilvēkus, kas tajā ienākuši no iekšpuses. Tā vizuālais tēls mainās līdzi diennakts stundām un gada laikiem. Tas laistās zelta krāsās saulrietā un saplūst ar apkārtni kad debesis ir apmākušās. Paviljons darbojas ne tikai kā meditācijas vieta, kur iespējams paraudzīties uz sevi un apkārtni caur kaleidoskopa prizmu, bet arī kā praktisks patvērums lietus vai karstas saules laikā. Objekta iekšpusē izvietoti speciāli vēja zvani, kas gaisa plūsmu ietekmē veido savdabīgu skaņas instalāciju. Objekta video aplūkojams šeit: https://youtu.be/f2tC2noBVVA
Apraksts – koncepts, mērķis, materiāli utt. EN: Pine Pavilion is located at Jaundubulti Square, Jurmala. It is designed as a sculpture that responds to the surrounding environment and people. Pavilion reflects surrounding trees, the sky, the sun from the outside and the people who have entered it from inside. Its visual image changes with the hours of the day and seasons. It shines in golden colors at sunset and becomes white when the sky is cloudy. The pavilion serves not only as a meditation place where you can look at yourself and your surroundings through the prism of a kaleidoscope, but also as a practical shelter during the rain or hot summer sun. Inside the object are designed wind chimes, which, under the influence of air movement, create a peculiar sound installation. Video of the object here: https://youtu.be/f2tC2noBVVA
Īsa informācija par darbu – planšete, digitāls darbs, fizisks darbs utt: Ainavu arhitektūra – paviljons
Fotogrāfa vārds: Ēriks Božis

Informācijas par autoru

Autors: Didzis Jaunzems, Ksenia Sapega, Helēna Bindemane