Apraksts

“Riga TechGirls” ir IT nozarē iesaistītu sieviešu radīta kopiena, kuras mērķis ir izglītot sievietes un iedvesmot pievienoties IT nozarei. Tā kā tehnoloģijas ir daļa no visu nozaru un jomu attīstības, ir svarīgi veidot inovācijas, kurās iesaistītas dažādas sociālās grupas. RTG mērķis ir dažādot IT nozari, iesaistot vairāk sieviešu, lai viņas kļūtu ne tikai par tehnoloģiju patērētājām, bet arī radītājām. Šis nav tikai jautājums par daudzveidīgu nozari. Pēc LR Ekonomikas ministrijas aplēsēm līdz 2022. gadam IT trūks 16 000 darbinieku. Tā kā tikai 25-33 % (2018) IT studentu ir sievietes, RTG iedvesmo sievietes uzsākt IT karjeru. RTG vada seminārus un pasākumus, lai palielinātu interesi par IT.

 

Autors: Riga TechGirls

 

Komanda: Laurel Freyja, Alīna Karpeļceva, Elīna Sundukova (dibinātājas), Anna Andersone (valde, CEO, partnerības, pasākumi, radošās darbnīcas), Alise Dīrika (valde, meetups), Marina Petrakova (radošās darbnīcas), Evita Lune (blogs), Inta Bušinska (fotografēšana, meetups), Elīna Kresa (radošās darbnīcas, PR), Irīna Gaņeviča (identitāte, radošās darbnīcas), Katrīna Kizenbaha (radošās darbnīcas), Dinesh Chowdary Vajja (radošās darbnīcas)

Žūrijas komentārs

  • Jau sen digitālās tehnoloģijas ir attīstījušās no inovācijām, kļūstot par daļu no ikdienas dzīves un instrumentu dažādu mērķu sasniegšanai. Ir absurdi, ka stereotipi joprojām liedz lielai sabiedrības daļai izmantot šādus instrumentus. Manuprāt, šīs dāmas dara lielisku darbu.

    Indra Komarova. Dizainere un līdzīpašniece “TALENTED”, Rīga